koken en bakken
arretjescake:
1 ei.
1 pakje vanilliensuiker.
250 gram biscuitjes.
5 eetlepels cacao.
200 gram (witte basterd) suiker.
200 gram (room) boter of margerine.
matrialen :
cakevorm, aluminiumfolie
bereiden
- de suiker en het ei door elkaar roeren.
- de boter of margerine laten smelten.
- deze toevoegen aan het suiker en het ei
- vanillesuiker toevoegen
- goed doorroeren
- de biscuitjes verkruimelen en deze toevoegen
- de binnen kant van het cake blik aan kleden met aluminiumfolie
- het beslag er in doen en in de koelkast zetten en goed op laten stijven
Uw arretjes cake is klaar en smullen maar :) :) :) :) :) :) :) :) ;)
karamel toffees :
- 225 g suiker
- zakje vanille suiker
- 50 g boter
- 125 ml slagroom
- 50 ml melk
bekleed een vierkante vorm van ongeveer 8 x 8 cm met bak papier.
breng de suiker, vanillesuiker, boter, slagroom en melk aan de kook.
als je een druppel van het mengsel in koud water laar vallen en je kunt de druppeltjes tot balletjes kneden, is het goed. neem hier wel even de tijd voor. de kleur van de massa is dan als heel lichte caramel. als je hem langer laat koken, wordt de caramel donkerder en bestaat de kans dat de toffee naar verbrande suiker smaakt zet de pan in een bodem met koud water en laat hem 5-10 min afkoelen tot dat het dik wordt. schenk het dan in de vorm en laat het helemaal afkoeten en buiten de koelkast 6 uur droogen. haal de caramel uit de vorm en snijd het in vierkante stukjes laat de toffees nog 24 uur drogen en verpak ze dan in snoep papiertjes of een leuke trommel
tip !!!
bij een hoge lucht vochtig heid blijven de toffees vrij zacht. als je de toffees niet goed opstijfen verwarm het mengsel dan opnieuw opstijven en voeg 2 blaarjes geweekte en uitgeknepen gelatine toe laat het nogmaals opstijven.